Kiadványaink

Grafológia Folyóirat – A Grafológiai Intézet hivatalos lapja

A grafológia világa 32 oldalon. Ez a lap Önnek szól, ha:

  • •    érdeklődik a grafológia iránt

  • •    grafológiát tanul

  • •    végzett grafológus

 


 

Körkérdés – Mesterségek mesterei – Költői fejtörők – Átjáró – Kitekintő – Oktatás – Szakmai hírek – Panteon

 


 

 

Látogasson el Intézetünk könyvtárába!

A Grafológiai Intézet több mint 100 kötetet tartalmazó szakkönyvtára egyedülálló az országban. A grafológia és a pszichológia területén olyan gyűjteménnyel rendelkezünk, amelyből képzett szakemberek és érdeklődők egyaránt eredményesen válogathatnak. Töltse le olvasható könyveink teljes listáját innen. (.xls)

Nyitva tartásunk: 08:30-15:30

 

A Grafológia folyóirat archívuma

A 2012-es év összes száma letölthető archívumunkból PDF formátumban.

 

Hamperger Anita, Nemes Antónia, T. Zuggó Tünde: A betűk históriája

Kettő az egyben. Leginkább így lehetne jellemezni a szerzőtrió által írt A betűk históriája című könyvet. Két külön tantárgy a grafológiát tanulók számára, és két összefüggő, mégis külön téma az írás iránt érdeklődőknek. Írástörténet és grafológiatörténet. A könyv azonban már első fellapozásra is jóval többet ad, mint egy egyszerű tankönyv. Olvasmányos, mégis olyan érzése van az embernek, mintha nem olvasna, hanem előadást, vagy mesét hallgatna. Kifejezetten élvezetes, hogy a szerzők helyenként sztorizgatnak, vagyis nem csak a száraznak tűnő tényeket írják le, hanem adott esetben szinte kis önálló történetekként írnak le felfedezéseket.

 

A klinikai pszichológia szakmai protokollja

Ez a kötet a klinikai pszichológia, a pszichoterápia és a szocioterápia megújított szakmai protokollját foglalja magába, a Klinikai Pszichológiai Szakmai Kollégium, a Pszichoterápiás Tanács és a Pszichiátriai Szakmai Kollégium útmutatásai alapján.