Oktatás

„Grafológussá válni életmód-, életút-váltó elhatározás: megismerkedni a kézírással – a lélek titkait feltáró eszközzel, a kapuval, amin át a lélek mélységei felé vezet az út.
A grafológiai tanulmányok átalakítják az írással foglalkozó embert. Hisz, csak abból lesz grafológus, akinek sorsában eleve ott van a mások iránti odafigyelés, és a saját élete iránti felelősségérzet.
Egyik rendeltetésünk, hogy a bennünket körülvevő világból minél többet megismerjünk. Titkokkal vagyunk körülvéve, amelyeket meg kell fejtenünk, ily módon világosságot, tisztaságot és szabályokat hagyományozva az utánunk jövőknek.
Súlyos az írásfejtők felelőssége, mert tevékenységükkel mások életének közvetlen alakítóivá válnak: irányt mutatnak az útkeresőknek, támaszt és biztatást adnak a csüggedőknek, tükröt tartanak a megismerő embernek.
Kell, hogy ez a felelősség alázatossá tegyen bennünket, hiszen az „anyag”, amivel dolgozunk: a lélek. Csakis az ember legmagasabb szintű tiszteletével közeledhetünk munkánk tárgyához, embertársunkhoz. Meg kell hajtanunk magunkat, hogy támaszként szolgáljunk mások felemelkedéséhez, boldogulásához.”  (dr. Agárdi Tamás, a Grafológiai Intézet elnöke)

A Grafológiai Intézet az országban elsőként indított grafológiai oktatást szervezett keretek között. A ma működő, grafológia-oktatással és szolgáltatással foglalkozó cégek vezetőinek, munkatársainak jelentős hányada a Grafológiai Intézetben folytatta tanulmányait, ill. grafológusi pályájának egyik szakaszában Intézetünkben dolgozott. Oktatásunk magas színvonalú, gyakorlatorientált és elméleti alapokon nyugszik. Tanáraink a szakma legjobbjai közül valók.