Cégismertető

Hitvallásunk

A Grafológiai Intézet professzionális humánszolgáltatást nyújt, amely a kézírás-vizsgálatra építve elősegíti az egyének sikeres életvezetését, valamint a közösségek hosszú távú harmonikus működését és fejlődését. Fejleszti a grafológiát, mint tudományt és szakmát, oktat és kutat.

Partnereink, munkatársaink, hallgatóink elégedettsége sikerünk legfőbb mérőeszköze.

A Grafológiai Intézet 1991-ben alakult és azóta is meghatározó szereplője szakterületének. Tevékenységét magas szinten képzett grafológusok, pszichológusok, igazságügyi pszichológus szakértők és írásszakértők közreműködésével végzi. Céljául tűzte ki az emberi pszichikum igazságügyi, kriminalisztikai, pályaalkalmassági, párkapcsolati és egyéb célú kutatását, vizsgálatát.

Vezető szerepet játszik a magyar grafológiai oktatásában, kutatásában, a folyamatos íráspszichológiai szolgáltatás megteremtésében és fejlesztésében.

Az Intézet fennállása 20 éve alatt a következő eredményeket tudhatja magáénak: a szakmai követelményrendszer alapszintjének (grafológus-szakasszisztens) és felső szintjének (grafológus) állami elismertetése, az első állami vizsgák szervezése; szakmai tankönyvek kiadása; szakmai speciál-kollégiumok, műhelymunkák, rendezvények, nemzetközi szakmai konferencia rendezése, lebonyolítása; havi szakfolyóirat megjelentetése; igazságügyi grafológus-szakértők felkészítése, foglalkoztatása.

Az igazságügyi szakértői tevékenységről szóló 2005. évi XLVII. törvény 20.§-a lehetővé tette, hogy az igazságügyi szakértői tevékenységet gazdasági társaságként is végezni lehessen.

A Grafológiai Intézet - az elsők között - 2006. október 17-én, az IM/IKSZ/2006/IGSZAK/1706 iktatószám alatt kapta meg az engedélyező határozatot.

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0411-04

Grafológiai Intézet - Nálunk a betűk MAGUKÉRT beszélnek!