Grafológiai vélemény

A grafológiai részletes vagy globális személyiségkép felállítása az író személyes jelenléte, illetve a vizsgálatban való közreműködése nélkül is elvégezhető, így az elhalt személyek korábbi produktumai alapján is tehetők szakmai megállapítások. Alkalmazható olyan eljárásban, igazságügyi eljárásban, ahol a vizsgált személy pszichikumának feltérképezése, azonosítása a kézírás analízisével történik pl. végrendelet, szerződéskori mentális képességek, beszámíthatóság, kényszer vagy fenyegetés hatása, alkoholos befolyásoltság, névtelen levélíró pszichológiai profiljának megállapítása, stb.

A kézírásvizsgálat számtalan előnye között megemlítendő, hogy mivel az írás sokoldalú, komplex és finommotoros tevékenység eredménye, ezért az agyi elváltozások igen széles körében már nagyon korán megjelenik a kézírás anomáliája.

A kézírás gyorsan és érzékenyen reagál olyan hatásokra, mint például az alkohol. A Közlekedési Felügyelet Pályaalkalmassági Intézetében és a Grafológiai Intézetben végzett közös kutatások elsődleges eredményei alapján úgy tűnik, hogy a kézírásvizsgálat jó eszköz lehet az alkoholos befolyásoltság mértékének a meghatározására.

Igény szerint a grafológiai szakvélemények mellett pszichológiai teszteket is alkalmazunk és (gyermekek pszichológiai célú) rajzelemzését is vállaljuk.