Milyen nyaralási forma való Önnek?

Hová menjek nyaralni? Segítenek a betűim.

Ha a nyaralás anyagi hátterének előteremtésében nem is, de a mikéntjében segíthetünk a kedves olvasóknak!

Ha nem biztos benne, milyen nyaralási forma a legpihentetőbb az Ön számára, vegyen elő egy papírt, írjon legalább 15-20 sort, majd próbálja eldönteni, mely tanácsok szólnak Önnek!

1. Ha az Ön által leírt sorok, szavak nagyobb távolságra helyezkednek el egymástól, esetleg a betűk is külön állnak, akkor az Ön számára az az igazán pihentető, ha egy kicsit egyedül lehet. Próbáljon meg akár két-három napra társaság nélkül visszavonulni, főképp olyan helyre, ahol nincs tömeg: egy hegyi, erdei nyaralóba, egy jó olvasmánnyal, túracipővel felszerelkezve!

2. Ha a szavak leírásakor szinte nem is emeli fel a tollat, a betűk nagy részét összeköti, a betűi esetleg jobbra is dőlnek, az Ön számára fontos a baráti társaság, a család - mindenképpen az Ön által szeretett személyekkel együtt tervezze meg a vakációt!

3. Ha az Ön írásában az úgynevezett girlandok ( csésze formák ) jelennek meg- pl. az n betűt úgy írja, mint az u betűt; ha néhány helyen akár fonalassá válnak a betűk: vagyis nem ismerhető fel az alakja, csak egy vízszintes vonal lesz belőle; ha a szavak végén a betűk kis kunkorban végződnek: valószínűleg kompromisszum-kész alkat, és meg tudnak majd egyezni a többiekkel a nyaralás mikéntjéről.

4. Ha az írásában sok szög jelenik meg (az iskolában tanult csésze alakú formákban törés, hegyes alakzatok látszanak ), a betűk alsó része erősebb, nagyobb hurkok vannak a g, y, f, stb betűkben, akkor az Ön számára fontos, hogy a természet kihívásait legyőzze: menjen el túrázni, hegyet mászni, vagy akár egy túlélő-táborba!

5. Ha a kerek formákat tartalmazó betűk (oválok) : a, o, d, g kerek részei oválisak, vízszintesen elnyújtottak, a betűk általában jól olvashatóak, és a középső részük legalább olyan nagy, mint az alsó- és felső szár, hurok, akkor az Ön számára fontos a kényelem, valószínűleg nem a nomád sátortáborozás lesz a kedvenc pihenési formája. Az is valószínű, hogy előnyben részesíti a napágyon heverészést az ötvenedik múzeum megtekintésével szemben.

6. Ha betűk felső része magasra nyúlik, a hurkok (l, k, f, d, t stb. betűkben) nem soványak, és elég nagyok, az a, o, g, d kerek részei nem záródnak be teljesen, nyitottak maradnak (elsősorban jobbra/felül), az ékezetek jó magasra helyezettek, és az íráskép változatos, akkor fontos az Ön számára, hogy szellemileg is töltekezzen a nyaralás alatt. Jó, ha legalább 2-3 könyvet betesz a bőröndbe, és akár nyári színházi előadást, mozit, vagy múzeumlátogatást is beiktat a programba.